Bemutatkozás

ovodaÓvodánk a népszokásokra, hagyományokra épülő óvodai neveléssel valósítja meg a normál fejlődésű a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozó gyermekek, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, sajátos nevelési igényű gyermekek integrált együttnevelését, differenciált óvodai fejlesztését.

 

Összhangra törekszünk a helyi, nem nemzetiségi sajátossággal, elvárásokkal.

 

Intézményünk két épületben működik. Az épületek elhelyezkedése területileg optimális, arányosan tudják biztosítani az óvodáskorú gyermekek ellátását.

 

Az óvoda épületei és csoportszobái kényelmesek és esztétikusak. A gyerekeket, akik különböző családi körülmények közül érkeznek, tiszta és szép külső és belső környezetben fogadjuk. Az óvoda udvara tágas, többféle lehetőséget biztosít a gyermekek mozgásigényének kielégítéséhez, a mozgásfejlesztő feladatok megvalósításához.

 

Az óvodánkban meglevő eszközöket igyekszünk úgy kihasználni, hogy a nevelés minden területén a programban meghatározott feladatok megvalósítását szolgálja.

 

2012. május 30-án a helyi Önkormányzat Képviselő-testületének döntése alapján az óvoda 2012. augusztus 1-jétől új intézményként különvált az iskolától, így az intézmény neve: RAKAMAZI MESEVÁR ÓVODA

 

Személyi feltételek

 

Óvodapedagógus: 10 fő
Pedagógiai asszisztens: 1 fő
Dajka: 5 fő
Óvodatitkár: 1 fő
Összesen: 17 fő

 

Az óvoda hitvallása


„Szentnek kell tartanunk a gyermek érintetlen lelkét,

amit abba ültetünk minden próbát kiálljon.

Ha rosszat ültetünk bele, megmételyezzük egész életére...

S ha jó magot ültetünk bele, egész életében virágzik..."
(Kodály Zoltán)

 

„In der Hand ist es gegeben

Den Kindern eine Welt zu bau'n

Inder sie ganz geborgen leben

In der sie frei auf sich vertrau'n.

(Ursula Bintig: Hoffnung)