Pillangó csoport bemutatkozása

drawing of a butterflyÓvodapedagógusok:

Debróczki Mihályné Erika néni - óvodapedagógus

Túrkóné Demeter Éva – Évike néni – óvodapedagógus

Kotosz Dánielné Lujza néni – dajka

 


A Pillangó csoport a Bocskai úti épületben található.
A Pillangó csoport vegyes életkorú csoport.
Mi, óvó nénik már több éve együtt dolgozunk. Döntéseinket mindig közös megbeszélés előzi meg, észrevételeinket, meglátásainkat mindig megosztjuk egymással. Érdeklődési köreink hasonlóak és nem zárkózunk el az új módszerek „becsempészésétől" sem a régi, jól bevált gyakorlat megőrzése mellett.

Bővebben: Pillangó csoport bemutatkozása

Katica csoport bemutatkozása

ladybirdMi vagyunk a Katica csoport, nevünket egy kedves kis bogárról választottuk. Induló dalunkat a „a hét pettyes katicabogár " című dalt minden gyermek örömmel énekli. Csoportunkban kis, középső, és nagycsoportos korú gyerekek járnak. Gyermekeink számára a legfontosabb, hogy vidáman, biztonságban teljenek napjaik. Örömmel jönnek ide a gyerekek, mert mindig változatos játékokkal játszhatnak a derűs meleg hangulatú csoportszobánkban.


Vegyes csoportunkban a nagyok gondoskodó, kedves türelmes segítségével a kicsik is hamar otthonosan érzik magukat. Minden kisgyermek a saját fejlettségi fokáról egyéni tempójában fejlődik, a velük együtt alkotott szabályok, tevékennyé, önállóvá teszi őket. Igyekszünk a szabadban minél több időt tölteni, sokat mozogni. Fontosnak tartjuk a játékos, utánzó mozgással történő mindennapos testnevelést.

Bővebben: Katica csoport bemutatkozása

Méhecske csoport bemutatkozása

mehecskecsoport.png

Csoportunk névadója a Méhecske. Gyakran halljuk ezt a mondást, hogy ’’ Szorgos, mint a méh ’’ Az a szorgalom, és állhatatosság amivel munkáját végzi ez a rovar, az emberek világában is hagy értéket jelentő tulajdonságot. A mi óvodai mindennapjainkban is erre törekszünk. Szorgalommal és kitartással végezzük a napi teendőket, feladatokat, gyermekek és felnőttek egyaránt.

Olyan szeretetteljes gondoskodással, és neveléssel tesszük mindezt, hogy az mindig a gyermekek fejlődő személyiségét helyezze előtérbe.

A méhek is családokban élnek mint ahogy mi is kiemelt feladatunknak tekintjük csoportunkban a családias, érzelmi biztonságot nyújtó légkör kialakítását.

 Óvodai tevékenységeinkben vegyes csoport lévén mi is korcsoportok szerint végezzük feladatainkat csak úgy mint a méhecskék. A legkisebbek a legegyszerűbb feladatokat teljesíti, a nagyobbak pedig a nehezebbeket.

 

Amikor a szülő óvodába adja a gyermekét, jogos elvárásai közé tartozik, hogy a gyermeke testileg – lelkileg egészséges irányban fejlődjék, személyisége sokrétűen, harmonikusan alakuljon. Fontosnak tekinti az óvoda iskola-előkészítő feladatát, hiszen magasat, nagyot építeni is csak stabil, masszív alapokra lehet.

Bővebben: Méhecske csoport bemutatkozása

A Körte csoport bemutatkozása

korteÓvodapedagógusok:

  • Pirint Zoltánné Jutka néni óvodapedagógus
  • Gonethné Fogarasi Anita Anita néni óvodapedagógus
  • Zajáczné Szloboda Krisztina – Krisztike néni - dajka

 

A körte lehet Vilmos és Császár, egyszínű, vagy foltos, kicsi és nagy, ilyen tarka a mi kis csoportunk is.

Bővebben: A Körte csoport bemutatkozása

Az Alma csoport bemutatkozása

almaÓvodapedagógusok:

  • Mikitáné Papp Ildikó – Ildikó néni – óvodapedagógus
  • Lukács Szilvia – Szilvike néni – óvodapedagógus
  • Rónavölgyi Lajosné Jutka néni dajka

 

Csoportunk vegyes életkorú.

Bővebben: Az Alma csoport bemutatkozása